Norsk treff

En gang i året så har vi et Norsk Renaulttreff ett eller annet sted i landet. Det vil si at det året vi arrangerer det Skandinaviske treffet (hvert 4 år) så hopper vi over norske treffet. Vi havner både her og der, bli med inn å se da vel…

Trøndergjengen har gjort det igjen, dem har arrangert et Norsk Renaulttreff - denne gangen på Dombås, nærmere bestemt Trolltun Hotell og Hytter. Der møtte det opp 29 Renault-er og ganger du det med to så har du svaret på antall entusiaster. Fra fredag til søndag kunne vi telle tre regnskurer, akkurat nok til å få bort støvet på bila. Knallbra, sier jeg - så får vi vente på hva redaktøren skriver...

Amanda + Roger = Årstreffet = KNALLSUKSESS ! Som tidligere nevn pekte alle retningsvisere og kompassnåler i retning av landsbyen Flisa ved bredden av vår lengste elv, Glomma. I stekende sol rullet den ene bilen in etter den andre. Til og med en minitraktor med Dauphine-motor fyrte opp. Så hopper jeg litt, bilde av den gule A110 - som Roger ratter, forteller egentlig det meste. Årstreffet var også et lenge etterlengtet møte mellom to guder. Nesten 3 sider med reportasje i Bulletin 2-2023 som skulle være Bulletin 3-2023, her har redaktøren vært ute med rampestreken sin...

Årstreffet på Koppang gikk som smurt for liten og stor, kortreist og langreist. De som kom fra Nord lot regnskurene bli igjen og fra fredag ettermiddag strålte både sola og landets lengste elv hele helga. Riktignok krøp gradestokken farlig nær null på natta, men med to digre bålpanner og et par sekker ved holdt alle koken med grillmat og annet medbrakt. Les Bulletin 3-2021 med to sider full rapport.

FULLTREFF ved Tyrifjorden, Onsakervika Camping i Røyse 15 – 17 juni. Årstreffet samlet 16 biler. Multipliserer du med 3 har du om lag antall voksne og barn som fant veien til Østlandets flotteste badestrand. Som alltid kommer barna i første rekke på CRNs årstreff og selvsagt er det både konkurranser og skikkelige premier til liten og stor - og de halvstore. Det er en fin artikkel i Bulletin 3-2018, men den er ikke på web så du må rote i bladskuffen din.

Helgen 16-18 juni ble årets høydepunkt for CRN arrangert på Frya i Ringebu kommune. I regn ankom de fleste fredag ettermiddag og kveld til leiren hvor vi ble innkvartert i henholdsvis befalsrom og menigrom. Noen nye fjes dukket opp, og det er alltid hyggelig! Kjøreturen på lørdag i strålende vær gikk til Vegmuseet på Hunderfossen og på tilbaketuren stakk vi innom Cadillac Diner. Du finner en fin rapport i Bulletin 3-2017.

Full rulle med tog, buss og bil på årstreffet. I år gikk turen til Midt-Norge og vakre Øysand Camping. Forresten ikke første gang CRN har vært ønsket velkommen der på Årstreff. Som sist gang var det et koselig og velorganisert treff slik nettopp "trønderkara" i kan så godt. Tyve biler stilte - og med det drøyt dobbelt så mange personer. Noen stikkord, tur med en gammel Volvobuss og Thamsbanen. Du kan lese mer i Bulletin 3-2015.

Norsk Renault treff ble arrangert på Otta camping 6-8 juni. Alle veier - i hvert fall nesten, fører til og gjennom Otta. Knutepunktet ble derfor i år valgt som treffsted for årets samling i juni hvor været var både vått og tørt. Selvsagt hadde tante Goulette tatt turen slik at tørste struper kunne fuktes. Lørdag ble det kjøretur til Randsverk og på søndag var vi innom Cadillac Dinner på Tretten.

I strålene solskinn putret den ene bilen etter den andre inn på Årstreffet til CRN i Stavern, dvs. Solplassen & Rakke Camping. Stedet levde absolutt opp til navnet - ikke en dråpe falt den helga! Derimot gikk det opp til flere dråper med Renault. Pub Goelette begrenset seg til "koldt drikke" som danskene sier når det gjelder salg av øl i litt ureglementerte former.

Jubileumstreffet på Røros. Om lag 50 deltagere fant veien til unike Røros som arena for 25-årsjubileet for CRN som selvsagt også var årstreffet i klubben. 25 biler av ymse modeller dukket opp og på lørdag ble det tur til Smelthytta med hyggelig omvisning. Du finner en utfyllende rapport i Bulletin 3-2011.

Tyrifjorden - Hadeland. Vi slår to fluer i en smekk dette året også. Det er å kombinere CRNs årstreff og Fransk Bildag på samme helgen. 15 biler putret inn på Utvika Camping ved Tyrifjorden. Grillings på fredagskvelden i kveldsola, idyllisk kjøretur lørdag langs Steinsfjorden til Klekken, ned til Hønefoss hvor Motorhistorisk Klubb Ringerike hadde åpnet sine museumsdører på vidt gap og heist brannbilstigen på deres solide Magirus til maks høyde som velkomsthilsen. På søndag gikk turen til Hadeland Glassverk hvor Citroën XM klubben arrangerte Fransk Bildag. Du finner en utfyllende rapport i Bulletin 3-2010.

Larkollen - Jeløya. To fluer i en smekk var det å kombinere CRNs årstreff og Fransk Bildag i samme junihelg. Spesielt når sola skinte fra klar Østfoldhimmel hele helga. I telt, Lillebror og hytter koste om lag 35 entusiaster seg og lørdag ble det putret til Gamlebyen i Fredrikstad. På små kystveier og over Fredrikstadbrua, og inn på ruglete brostein er Gamlebyen som skapt for besøk av de litt eldre årganger.

Det var trivelige dager på Årstreffet på Storsand Camping ved Trondheimsfjorden og "vis oss fram" tur til Nidarosdomen. Mang en trønder ble våt i øyan da klenodiene våre paraderte i påsyn av Olav den Hellige. Hvem tror du jeg siterte nå...

Norsk treff i landsbyen Flisa, da lar vi redaktøren selv få kommentere. Her kommer noen bilder som blant annet viser noe av Treffgeneral Vidar Nyen`s jordiske gods både i kjeller og på plenen. Sån`t no hakke vi by`n ! Været var topp og på lørdag invaderte CRN i sluttet orden Flisa med 20-25 biler hvor "flisingene" stod i giv akt og beundret bilene. Her ble det kaffestopp på en kafe defintivt uten stor C. Takk og pris for at det fortsatt finnes respatex, Solo og patentsmørbrød. På toppen av det hele hadde innehaveren en 12 Gordini i kjeller`n. Ferden gikk videre til Vidar`s hus som er stappa med modellbiler, verksted, deler vegger opp og stolper ned. I hagen pryder 8-10 biler i ymse tilstand. Legg merke til 4`ern som har krympet til barnestørrelse. En mildt sagt original doning. - Så var det full fart til heftig kartingkjøring på Vålerbanen for liten og stor. Om kvelden ble det tradisjonell grilling og konkurranse med premier fra Vidar`s rikholdige delelager inne på det utmerkede Treffstedet Haslemoen. (Kanskje blir det Skandinavisk Treff her i 2008). Årstreffets gjennom aller tider yngste var den nyfødte hjerteknuser`n Erling; sønn av Kjersti og Magne. Hvor gammel ? 12 dager !

Årstreffet på Sutøya midt i Hallingsdalslågen 17-19 juni i glitrende varmt vær. Det er artig når det kommer nye biler til miljøet. Vidar Nyen har eksempelvis klint til med å gi sin samboer en flott kjøkkenblå 4CV. En snåling av en bil krydret samlingen, en åpen ARO Spartana 2WD fra 1999. Hvem skulle tro at den rumenske fabrikken basert på Renault kunne hoste opp denne saken. Knut Nøkleby valgte å bo i sin Traffic. Ikke pen, men egnet for overnatting og transport av egg...

Jeg håper vi kan få tak i noen gamle bilder, jeg har noen stikkord her. Alpine-folket og en Spider og selvfølgelig trøndergjengen

31. mai til 2. juni var Årstreffet på Bø Camping i Telemark, det var 44 festglade medlemmer + x antall barn som fant veien til CRN`s årstreff. Skyfri himmel, Pub Goelette og flott camping var rammen for et vellykket treff. I Lunde ventet en bilhistorisk godbit. Den kan du lese om i neste Bulletin, og nå ser vi i Bulletin 3-2002.

Årstreff 1-3 juni på Stryken syd for Brandbu. Stedet ligger geografisk ganske så sentralt, og at det gjør det mulig for langveisfarende å stifte bedre bekjentsak med "Låven" hvor det blant annet finnes deler og stabler med ymse biler. Jeg siterer fra Bulletin 2-2001.