Fransk Bildag

Fransk Bildag har blitt arrangert siden 2002 og det var Renaultklubben som kom med ideen, neste år var det Peugeot, så Sitroën, og nå går det på omgang blant alle klubbene. Fransk Bildag er for alle franske biler uansett alder, så her er det ikke bare veteranbiler. De franske bilmerkene er Renault, Simca, Panhard, Talbot, Peugeot og Sitroën, jeg håper ikke at jeg har glemt noen nå.

Tyrigrava syd for Oslo på gamle Mosseveien er en legende for de som har levd lenge og vel. Særlig de som i sin unge alder kjørte engelske motorsykler eller amerikanske flak. Nå er Tyrigrava pietetsfullt restaurert for millioner og faste dager for amcar, engelske, italienske biler - og selvsagt motorsykler uansett merke. Men på søndag 7. mai skinte sola på franske lekkerheter. Denne gang i utmerket regi av 2CV-klubben. Resten kan du lese i Bulletin. Takk Tor Olav for bildene.

Fransk Bildag på Østlandet ble en flott dag med nesten hundre biler som glitret i vårsola. Det var CRN som denne gang hadde ansvaret og i selskap med Forsvarets flysamling på Gardermoen ble det et vellykket arrangement. Det er to sider med masse lesestoff i Bulletin 2-2022.

Denne gang møttes vi hos Bertel O. Steens flotte anlegg på Lørenskog. Skyfri himmel lokket mange ut, men det må innrømmes at vi ikke var så veldig mange fra CRN. Det var kanskje heller ikke å forvente siden Bertel-Osten selger både Peugeot og Citroën. Til gjengjeld stilte vi med de heftigste bilene, tre Alpine 310, som tiltrakk seg stjålne og misunnelige blikk fra våre venner i andre leire. Styret stilte i hvert fall opp med to Alpine, to R4, en Fourgonette og en Dauphine Ondine. Rekka av lekre Peugeot og Citroën var nesten endeløs, men dessverre ingen Simca eller Panhard som jo pleier å putre inn på Fransk Bildag. Bulletin 4-2021

På den siste lørdagen i august inviterte Citroën SM Klubben og Citroën DS/ID til tradisjonelt Treff. Sola skinte over Kongsberg og følgelig hadde de med soltak, cabriolet eller cabriocoach en god dag. Om lag 80 lekkerheter trillet inn ved sølvgruvene - et glimrende valg av sted hvor alle smittevernregler kunne respekteres og oppfylles uten trengsel. Resten kan du lese i Bulletin 4-2020.

Fredelig fransk mylder i Buskerud. Sola skinte da hundrevis (?) av flotte franske lekkerheter trillet inn på Blåfarveverket. Nok en gang et vellykket og avslappet arrangement. Denne gang i stødig regi av Sitroën-folket som selvsagt dominerte antallet med alle sine særklubber. Ikke sære i sur forstand, men det er visst milevis kulturavstand mellom eks. 2CV-gruppa og de CX-frelste. CRN medlemmer stilte nokså beskjedent opp med 8-10, men av varierte modeller. Kramkaren og gammel-gammel-formann Svend Dahle benyttet festdagen til å bli kvitt "overskuddsmateriell". Kanskje ikke dumt for noen og enhver. Fest For Franske Følelser er et flott arrangement - lenge leve!

I år hadde Citroën 2CV-klubben regien for Fransk Bildag og som nevnt foregikk på Burud Motorhistorisk Senter. Et ypperlig og festlig sted hvor en drøss med bilklubber besøker i løpet av sesongen. Her også mangler vi litt bilder, men vi gir ikke opp.

Fest For Franske Følelser stod denne gangen for CRNs regi. Vår leder Erik lund håndterte mikrofonen så det hørtes over hele Randsfjorden. Redaktøren skriver, vi stilte med hele 26 biler, hvorav tre 4CV`er. Det er sjeldent, men nå har noen biler skiftet eiere og igjen fått luftet seg. Et par Alpine, to røde 310 og 610 brummet godt fra seg blant de stillferdige Dauphine, R4, R8, R10 og R16. Ikke å forglemme både Floride og Caravelle. Hr. Strætes oransje R15 ble av folket kåret til flotteste Renault. Men jeg må tillegge at det var en R6 der også...

Fest For Franske Følelser var på Høytorp Fort ved Momarken i Mysen. Datoen er søndag 12 juni og nyt bildene, her er det utrolig mange fine franske biler.

Fransk Bildag på Øvrevoll, der var det mange hester, skriver redaktøren. Det var åtte Renault-er der, så vi bør få noen bilder.

Ja, hva skjer? Fransk Bildag ble holdt 14 juni på Blaafarveverket. Her må vi undersøke litt mer.

Søndag - like flott vær - ble det kortesje helt fra Årstreffet på Stavern til Verdens Ende på Tjøme hvor årets Fransk Bildag ble arrangert. Denne gang under ledelse Citroën 2CV-klubben. Det ble en koselig tur på ytre vei gjennom Larvik, Sandefjord og Tønsberg - samt enerverende utallige fartsdumper.

Fest For Franske Følelser ble holdt på Spiraltoppen i Drammen. Ikke bare en naturperle, men en utfordrende korketrekkervei til topps. Til tross for av søndag 3. juni bød på ufyselig og kaldt morravær stilte nesten hundre biler opp. Som vanlig, og helt naturlig, dominerer de tre store franske merkene samlingen, men det manglet ikke på litt udda og spennende andre merker.

-FRANSK BILDAG- Søndag 22. mai i Karljohansvern, Marinens gamle hovedstasjon i Horten. Her finnes i tillegg det spennende Marinemuseet med alt fra våpen via brystfagre gallionsfigurer til ubåter.

Fransk Bildag på Hadeland Glassverk ble holdt samme helgen som årstreffet på Utvika Camping ved Tyrifjorden. Du finner bildene fra turen der.

Fransk Bildag på Jeløya i Moss var samme helgen som årstreffet til CRN på Larkollen. Du finner alle bildene der.

Fest For Franske Følelser var søndag 1 juni på Hadeland Glassverk. Det var skinnende sol og samlet alt som kunne rulle av franske herligheter.

Fest For Franske Følelser (for 5 gang) er på Eidsvoll, jeg siterer redaktøren. FFFF har allerede blitt en festlig tradisjon. Det er det samme svetteglinsende været som i fjor. Verken sotede vinduer eller air-condition er jo ikke akkurat standardutstyr i våre biler. Men misunnelig på de med cab........å nei ! FFFF er kommet for å bli og mangfoldet er stort selv om Citroën, Peugeot og Renault dominerer. Panhard og Simca er krydder.

Fransk Bildag er ikke (for 4 gang) på gamle Fornebu. Denne gangen er dem på Blaafarveværket vest for Vikersund i Buskerud. Hvor mange biler som stilte var egentlig for mange til å telle i sommerheten 11. juni, men vi tror det var om lag 100-150 biler. Naturligvis så dominerer Renault, Peugeot og Citroën, men rariteter som Panhard og Facel Vega, fransk Ford mer eller mindre kamuflert i Simca var også å skue på plenen. Jeg har nok sitert redaktøren vår litt igjen.

Fransk Bildag er i år også (for 3 gang) på gamle Fornebu. Det er igjen Fest For Franske Følelser og det var om lag 100 franske biler som stilte opp. Nå må jeg sitere redaktøren litt igjen. Vyrde herr redaktør Volla i bladet Motorbransjen stilte ikke bare med pariserloff, camembert og kone, men skapte franske vibrasjoner med Edith Piaf på sveivegrammofonen. Av franske biler dukket det opp en edel Bugatti og en sprelsk Amilcar, ferdig snakka...

Fransk Bildag er i år (for 2 gang) på gamle Fornebu. Flyplassen ble nedlagt 1998 og da ble det god plass her ute til bilene. Noen kaller det Fest For Franske Følelser og det stilte opp nesten 200 biler. Citroën, Panhard, Peugeot, Simca, Renault og flere til. I år som i fjor var CRNs Bjørn Bjerkeskaug glimrende konferansier og delte ut en rekke velfortjente priser. CRN-medlemmer stilte sterkt - ikke minst Alpine-gjengen, minst 18 biler. Bra!

Fransk Bildag er i år (for 1 gang) på Festningsplassen på Akershus, da tror jeg vi er på Akershus festning. Her vet jeg at vi kan få tak i gamle bilder, jeg vet hvem jeg skal spørre.