Brandbu treff

To ganger i året møtes vi på Brandbulåven, det er på Vårtreffet og på Høsttreffet. Klubben disponerer hele låven hvor man også kan få vinterlagring til bilen din. Så har vi et delelager der og en liten kafe som heter Dauphine kafe. Låven har en gammel historie, dette er tidligere Andfossen Bruk, som var en papp og emballasjefabrikk på Andfossen for over hundre år siden. Klubben ble startet i 1986, så det kan komme flere gallerier her.

Nok en gang må vi skryte av høstværet på Hadeland. Blå himmel, smil og vafler! Glemt var sommerens ville regnskyll, fylte kjellere og Jaren jernbanestasjon under vann. Inn trillet den ene lekkerheten etter den andre - samtlige foreviget av vår aldri hvilende hoffotograf Morten Huseby. Takk for det Morten! Jo, selv takk Egil. Men nå må dere lese resten i Bulletin - han beskriver bilene og hvem som kom...

Som vanlig skinte solen på Hadeland...... Nei, det regnet og var surkaldt. Riksvei 4 var over-svømmet ved Lunner og elva Vigga fossdurte i veggene. Men hva gjorde vel det når Kari Hagen disket opp med kaffe og stabler med nystekte vafler i Cafe Dauphine. Stinn brakke! Tross det begredelige været rullet det inn biler fra fjern og nær. Definitivt lengstkjørende var selveste kasserer Øistein. Nysnø over Dovre, men hva trosser man ikke når en bakdør til R20 TX skal hentes hjem til Hommelvik i hans Kadjar. Lenger kan jeg ikke sitere redaktøren - les Bulletin.

Selvfølgelig skinte sola som vanlig på Hadeland i vakre høstfarger. Bildene lyver ikke. Dagen før og dagen etter var regnfull. Her skjer det mye, Knut har fått igjen lappen etter noe surr med en synstest og fire Trøndere tok turen over Dovre, bare for å møte oss. Det var rundt 15-20 biler som kom innom og Bulletins oversetterpar fra nederlandsk kom også innom med en av sine R16 (blåblå). Dette er kort fortalt, det er to sider reportasje i Bulletin.

Datoen er 24 april 2022 og det er to år siden vi hadde et vårtreff sist, men nå skal jeg sitere redaktøren. Siste søndagen i april strømmet det inn biler i flokk og følge fra fjern og nær. Formann Erik svei av ni liter vaffelrøre og et par bøtter med kaffe. Redaktøren var dessverre ikke denne gang til stede og kan bare rapportere "sladder". Jeg lurer på hvem det var som sladra, det er en fin artikkel i Bulletin.

Det er ett år siden at noen av oss traff hverandre sist siden vårtreffet ble avlyst grunnet Koronaviruset. Men nå må jeg sitere han Egil redaktøren våres. Selvfølgelig skinte sola som vanlig på Brandbu 26. september da det var invitert til høsttreff. CRN forsøker å skape høsttreffet til årets treff for salg, bytting og gi bort deler. Vi håper det kan øke jevnt i årene fremover. Resten kan du lese i Bulletin 4-2021.

Koronafritt høsttreff med pølser og sol. Operativ pølsesjef Erling Ludvigsen kokte og serverte pølser med erfaren hånd - fra en proffkoker tilhørende Stabburet ifølge et så lite skilt at vi valgte å overse det. Det gikk med ca. 60 wiener - sånn er det når det er gratis! To sider i Bulletin 5-2020, du vet hvor du må hen da - i bladskuffen.

Vårtreffet er avlyst, men likevel hyggelig for de få som trosset korona. Et amputert vårtreff, men åpent for å ta seg en tur i tråd med gjeldene smittevernregler. 7-8 biler møttes på Mortens Kro og kjørte i flokk og følge og solskinn til Brandbu - hvor sola var erstattet med iskald nordavind. Cafe Dauphine var lukket og låst, men alle nøt medbrakt på termos. Da var antallet biler steget til nesten det dobbelte og alle holdt noenlunde forskriftsmessig avstand. Redaktøren var med og lagde en reportasje i Bulletin 3-2020.

Brandbu - som i Freia-reklamen; ingen over og ingen ved siden. Til kjedsommelighet; det var som vanlig pent vær på Brandbu! Atten biler av de fleste modeller stilte på det tradisjonelle høsttreffet siste søndagen i september. Inne i lune Cafe Dauphine stekte Tina og Sandra vaflene med stø hånd. Vaffelparet Knut og Grete var denne gang forhindret, men familien Hagen blandet røre i bøtter og spann. Som vanlig, les Bulletin 4-2019 for full rapport.

Vårtreffet på Brandbu gikk for seg (... fristende å skrive "gikk av stabelen", men det er å sjøsette et skip sidelengs med et kjempeplask) i tradisjonell stil med oppmøte og varme vafler i Cafe Dauphine slik det skal være. Etter en regntung natt skinte sola akkurat da Grete Nøkleby (hvem ellers) hadde stekt en stabel vafler på høyde med en dynamo på høykant. En helside i Bulletin 2-2019 om julekvelden på Brandbu.

Hvor mange ganger har vi ikke skrevet at sola alltid skinner på CRNs vår - og høsttreff på Brandbu. Som dere selvsagt har forstått var himmelen krystallklar også søndagen den 23. Denne gangen skriver redaktøren om verstingene og de tamme lammene i skjønn forening, men da må du finne fram Bulletin 4-2018.

Vårslepp og Vårflom på Brandbu. Som alltid (nesten) skinte sola over Hadeland søndagen 22. april. Helga før var det skiføre på den enorme parkeringsplassen foran "potetlåven" som huser biler og deler - samt mye sjarmerende skrot når sant skal sies. Men hva gjør vel det når duften av Grete Nøklebys vafler fyller hele ikke bare Cafe Dauphine, men hele huset. Stor takk til Grete og Knut som kjører vaffelpressa til bristepunktet hver vår og høst. Det står mer i Bulletin 2-2018, ned og let i bladskuffen.

Mange velpolerte på Brandbu.....som vanlig skinte sola....neida, denne gangen var det grått og nippet til regn, men til gjengjeld bød Brandbu på 13-14 varmegrader. Om lag 25-30 biler trillet inn og ut i løpet av søndagen og flere hadde med deler til salgs eller byttehandel. Så var det loddsalg, men det må du lese om i Bulletin 5-2017.

Selvsagt skinte sola på Brandbu, men med iskald nordavind var det tidvis stinn brakke i Cafe Dauphine hvor vaflene gikk unna - som varme hvetebrød... Dagen etter lå nysnøen over hele Hadeland på denne siste søndagen i april! Utfyllende rapport finner du i Bulletin 3-2017.

Dere har hørt det før: sola skinte som (nesten) vanlig på de om lag tyve bilene som rullet inn den første søndagen i oktober til tradisjonelt høsttreff og vinterlagring. Her er alle velkomne på vaffel og kaffe i Cafe Dauphine hvor Grete passer pressa og husbonden Knut visper røre med drill. Du kan lese alt i Bulletin 4-2016.

Vårens vakreste eventyr. Neida, vi snakker ikke om Holmenkollstafetten, men om det tradisjonelle vårsleppet på potetlåven på Brandbu. Om lag 25 kjente og kjære doninger i ymse kondisjon stilte fra fjern og nær mens andre ble dyttet ut fra vinterens hi og støv. Resten kan du lese i Bulletin 2-2016.

Det var null grader og småhvitt i skyggen denne vakre søndagsmorgen på Brandbu. Høsttreffet forløp omtrent akkurat som det pleier; vafler og kaffe, stekt og kokt av Grete og Knut Nøkleby, litt snusing på delelageret på loftet, et par biler til salgs og uendelig mye dekksparking - og så flere vafler! Du finner en utfyllende rapport i Bulletin 4-2015.

Hvert år skriver vi at sola skinner på Vårtreffet på Brandbu - noen tror vi bløffer, men bildene burde være bevis gode nok. Dagen før var det ufyselig og hagl om natten, men blå himmel da CRN-medlemmer putret inn og noen nysgjerrige stopper opp. Nå putrer definitivt ikke en Alpine 110 og en R8 Gordini ubemerket inn - så kan du lese resten i Bulletin 2-2015.

I mildt stille vær putret den ene etter den andre inn på vår digre asfalterte plass foran "potetlåven". Her er blitt nær ubegrenset plass til alle CRN-medlemmer, gjester fra andre klubber (franske må vite) og nysgjerrige. Som alltid var vaffelpressa i full gang; Grete og Knut har sving på sakene i Cafe Dauphine.

Dagen kom med strålende vær, og jeg tror det er første gang man har kunnet gå i bare T-skjorte på garasjetreff om våren. Vaffelsjef Knut hadde plassert Grete i Cafe Dauphine for å selge vafler, mens han selv solgte hjul og dekk ute på plassen; her var de fleste Renaultdimensjoner og mange med alu-felg. En utfyllende rapport finner du i Bulletin 3-2014.

Siste søndagen i september var tradisjonelt treff på velkjente "potetlåven". Som tidligere omtalt så har inngangspartiet nå blitt en smule krevende. Selvsagt gikk vaffelpressa så det durte i Cafe Dauphine nå så tiltrekkende lokaler - som kjent også som velfungerende bibliotek og systematisert lager av delekataloger og verkstedhåndbøker.

På nylagt asfalt over flere tusen kvadratmeter var det ubegrenset plass utenfor låven vår på Brandbu. Parkeringsarealet inviterer til både 0-100 konkurranse og drifting, men med unntak av Alpinegutta er det få som har ambisjoner i den retning. Søndagen opprant med passelig pent vær, men iskald sønnavind gjorde Cafe Dauphine til et yndet sted - og hyggelig var det. Vaffelpressa gikk for fulle mugger under Bente Grønnings kyndige håndlag.

Fryd og gammen, fred og fordragelighet tør vi kalle stemningen i solveggen på "nylageret" på Jaren. Som mange vil vite bygger "Bygger`n" på området på lageret vårt på Brandbu. Vi var dermed fordrevet til å avholde Høsttreffet til det såkalte nylageret 2-3 km lenger syd. Men fortvil ikke, til våren er vi tilbake på Låven (som aldri har vært låve, men potetpakkeri - med klokketårn). Da er grusplassen en asfaltert parkeringsplass som vi får disponere. Det blir sikkert bra.

Nei, i år var det ikke knallsol og varmt på Hadeland, verken på Brandbu eller "nylageret" to-tre kilometer lenger sør på Jaren. Med null om natta og overhengende fare for sludd hadde vaffelgeneral-Knut tatt moderat høyde for innrykk av CRN-ere - her imøtekommende i Kundemottaket. Men den gang ei! Det ble storinnrykk fra fjern og nær samt overraskende tilskudd og sjenerøs donasjon til delelageret.

Selvsagt skinte som vanlig sola på Brandbu da folk og fe kom for å stalle inn biler eller kikke etter deler. Ikke mange deler til salgs denne gangen, men prat og vafler holder mer enn nok for en søndagstur til Hadeland. Grete og Knut Nøkleby kjørte rutinert vaffelpressa.

Nei, det var verken opptog, appeller eller røde faner på Brandbu søndag 1. mai. Bare en liten polsk vimpel antydet Arbeidernes Dag. Det var snarere, og som sedvanlig, Mai du skjønne milde. Vel, en liten regnskur dro seg over, men knapt vått på bakken - bare til fordel for kaffe- og vaffelsalget.

Garasjetreff på Hadeland. Naturligvis skinte sola som i Karlstad (Karlstad har flest soltimer i Sverige) på Brandbu som vanlig da årets tradisjonelle høsttreff samlet medlemmer og noen nysgjerrige.

Nok en gang smilte solen over vårens vakreste eventyr. Nei, ikke Holmenkoll-stafetten, men over det gamle potetpakkeriet som åpnet sine dører for n`te gang. Og som i Frankrike, og blant franskmenn flest, hersket det en avslappet atmosfære blant folk og fe - i hvert fall noen bikkjer. 2. mai var en vårdag, men bare to dager senere snødde det heftig over nær sagt hele Østlandet.

Visste vi det ikke; sola skinte som vanlig fra klar himmel på Brandbu da CRN åpnet sine låvedører - som aldri har vært en tradisjonell låve, men et potetpakkeri. Da er vår redaktør Egil inne på poteter igjen, men du kan lese resten her.

Som vanlig skinte sola på Brandbu siste søndagen i april. Og med vaffel og kaffe fra Cafe Dauphine i hånda er Hennin`s gule Monte Carlo - berømte Alpine gromgod å lytte til i vårsola.

Garasjetreffet på Hadeland var søndag 5 oktober og som vanlig skinte sola på Hadeland da CRN-medlemmer og andre velkomne samlet seg til høsttreffet. Treffet er tradisjonsrikt, men likevel uvanlig i sin form. Det er neppe mange klubber som har en slik salg-kjøp-rydd-løft-vaffel-prat-treff fast både vår og høst.

Vårslepp på Pottitlåven var siste søndagen i april. Medlemmer kommer både kort- og langveisfra. Et par hadde tatt turen fra Risør. Bra. 7-8 biler var til salgs, om det ble eierskifte fikk jeg ikke med meg.

Høsttreffet i sommervær. Sesongavslutningen 7. september foregikk som vanlig i strålende høstvær. Sjelden eller aldri har det vært så fult på "låven" og så tett på plassen. Knut Nøkleby talte drøyt 60 biler og Peugeot-klubben svingte hjerteligst innom. Artig var det at selveste NRK benyttet anledningen til å gjøre opptak om vår hobby og da med fokus på de aller minste bilene.

Vårtreffet er søndag 13 mai. bringer det ulykke? Dette skrev redaktøren i 2007, jeg siterer. 13. mai åpnet nok en gang låvedørene på Brandbu - som egentlig ikke er en låve, men et gammelt potetpakkeri (les: Pottitt). Til tross for at vaffelpressa som vanlig glødet var oppmøtet litt lavere enn på høsttreffet. Men i mai så skjer det så mye over alt. Likevel så kom det, noen stikkord. En kar helt fra California og Drammensfamilien.

Høsttreffet på Brandbu søndag 1 oktober hadde rekordbesøk i godværet og under låvegeneralens erfarne ledelse, dvs. Knut Nøkleby , det myldret med entusiaster fra fjernt og nær. Til og med herværende bladsmører solgte et og annet etter oppryddingen i hjemgarasjen.

Vårtreffet på Brandbu var søndag 14. mai, det var mye snø det året. Det manglet ikke kaffe og vafler på det tradisjonelle treffet på Brandbu. Fru Nøkleby har stekt tusenvis og som synes i stereo. Selvfølgelig ble det varmt og koselig den dagen.

Det kommer flere og flere på Høsttreffet på Brandbu. Vi skal komme tilbake med bilder, hvis vi finner... Artikkelen er fra CRN Bulletin 5-2005

Vårens vakreste eventyr. Vi siterer redaktøren her også. 1. mai gikk noen i tog, andre kjørte til Brandbu. I år falt vårens låvetreff på søndag 1. mai og i strålende vårvær - resten av mai regnet det. Som vanlig var det full rulle på Brandbu da CRN inviterte til om ikke låveball, så i hvert fall TREFF på låven hvor vaffelpressa freste. Det dukker opp litt av hvert, en nylakkert 16, noen 8 og 10`ere til salgs og selvsagt stiller Alpine-gjengen opp med godlåt og subbende skjermkasser.

Dette er det første treffet på Brandbu som ble lagt ut på websiden. Åpen låve på Brandbu 26. september 2004 kaller dem det og Afrikabilene blir gjort klare. Vi kan jo sitere redaktøren litt på den tiden. "Høsttakkefest" på Brandbu. Som vanlig - i hvert fall nesten - var det nydelig vær under Åpen Låve på Brandbu. Massevis av besøkende og et par biler skiftet eier og deler like så. Magne sine to Colorale ble avhentet til glede for omgivelsene. Vaffelpressa gikk som vanlig for fullt mens utallige biler ble kjørt inn og ut i et forsøk på å vinterlagre bilene noenlunde intelligent. Ikke lett, særlig ikke når knapt noen bil har batteri og mange ikke har vært dyttet, langt mindre startet på årevis.

Vårtreffet på Brandbu var søndag 25 april, dem kalte det Åpen låve. Dette er et utklipp fra Bulletin 3-2004, og jeg håper vi kan få noen gamle bilder fra den gangen.

Låvetreffene har utviklet seg til å bli vårens og høstens høydepunkter. Også rekordbesøk fra fjern og nær til Brandbu i det vakre høstværet. Men det er mange medlemmer som vi ser lite eller intet til. Det er dessverre lange avstander i vårt land og kanskje byr noen fjelloverganger på utfordringer tidlig vår og sen høst. Delelageret er i hvert fall en verdifull del av CRN`s aktivum som flere bør benytte seg av.

Årets første treff på Låven er over - kaldt var det, men likevel varmende å se entusiasmen lyse tross snøfiller i lufta. Her siterer jeg Egil redaktøren vår fra Bulletin 2-2003.

Har du lyst så har du LÅVE ! Hva i all verden mener redaktøren Egil med det? To sider i Bulletin 5-2002.

Hva skjer ? ! Dugnad på låven 13. april - (med særdeles enkel overnatting til). Så er det Vårtreffet/Åpen Låve/Salg av deler m.m. 14 april. Ingen formell påmelding - bare kom som du er. Skal du overnatte på låven må nødvendig proviant, campingseng, sovepose etc. - medbringes - hvis du da ikke jåler deg i en Lillebror eller lignende. Men hvor er bildene, her må vi undersøke litt. Men hvis du også leser Bulletin 2-2002, da blir du litt klokere.

La meg utbasunere det med en gang: Søndag 7. oktober er det tradisjonell åpen låve på Brandbu. Delelageret er blitt et skattekammer av dimensjoner. Bare spør noen som har vært der siste halvår! Benytt anledningen til å få tak i deler du kan pusle med i vinter. Venter du til våren blir det det sedvanlige stresset med "å bli ferdig".

Stadig flere slitne, men ikke utslitte Renault`er blir kjærlig tatt hånd om. Antagelig flest med hekkmotorer. Deletilgangen er oppmuntrende. De som ruller rundt med en halvsliten 70-talls modell av ymse slag og tvilsom EU-godkjenning i sikte, bør sjekke klubbens svulmende lager av deler til "kjedelige" 12, 14, 18, 20/30. Klubben har de underligste ting. Jeg siterer Bulletin 2-2001, resten må dere lese selv.

Kjære entusiaster og medlemmer ! Nå er det vår nye redaktør Egil Otter som gjelder. Asgeir Larsen i Tromsø har bedt om avløsning etter å ha ført Bulletin i pennen i en årrekke. Egil har ambisjoner om å utgi Bulletin noenlunde regelmessig. Vi skal følge han...

Dette er redaktør Asgeir Larsen sin siste reportasje om Brandbu vår og høsttreff. Han har bedt om avløsning og når du bor i Tromsø og treffene er på Hadeland blir det kanskje litt vanskelig med bilder. Men vi skal prøve å få tak i noen bilder fra søndag 7. mai